Новото правителство на Сърбия ще бъде съставено през октомври и това

...
Новото правителство на Сърбия ще бъде съставено през октомври и това
Коментари Харесай

Новото сръбско правителство ще стане известно през октомври

Новото държавно управление на Сърбия ще бъде формирано през октомври и това сигурно ще бъде най-дългоочакваната изпълнителна власт след изборите от въвеждането на многопартийната система в Сърбия, написа белградският вестник " Блиц ", представен от Българска телеграфна агенция.

Засега е известно, че Ана Бърнабич ще бъде мандатоносител за образуването на новото държавно управление на Сърбия, Ивица Дачич ще бъде неин заместител, а Синиша Мали и Милош Вучевич ще бъдат нейни помощници. И тримата ще имат личен сектор, за който ще дават отговор, а водачът на социалистите (Дачич) ще бъде и координатор на службите за сигурност, отбелязва вестник " Блиц ". 

Както заяви настоящият и предстоящ министър председател Ана Бърнабич, контурите на новото държавно управление последователно се оформят, а ще има и лични промени, и промени в закона за министерствата.

Надявам се, че ще бъде през първата половина на октомври, само че в никакъв случай не знаете какво ще излезе поради вашите отговорности, сподели министър председателят Ана Бърнабич за сръбската национална телевизия РТС. 

През миналите седмици доста се спекулираше с опцията обособени министерства да бъдат разграничени на две елементи. Така беше упоменат разновидността настоящето Министерство на образованието, науката и софтуерното развиване да бъде разграничено на Министерство на образованието и образованието, което да продължи да дава отговор за главното и междинното обучение, само че също по този начин да има и Министерството на науката и софтуерното развиване, което ще дава отговор за висшето обучение.

Спекулира се също по този начин, че министерството, ръководено от Томислав Момирович - строителство, превоз и инфраструктура, може да бъде разграничено на две. По този метод Момирович ще може да резервира превоза и инфраструктурата, а някой различен ще получи строителството, написа " Блиц ".

Парламентарните, президентските избори и изборите за град Белград се организираха на 3 април, т.е. преди повече от пет месеца и половина, напомня Българска телеграфна агенция. След това последва няколкомесечно наново гласоподаване в изборната секция във Велики Търновац, община Буяновац, заради което окончателните резултати бяха оповестени едвам на 5 юли, а учредителното съвещание на Скупщината на Сърбия се организира на 1 август, след което стартира да тече 90-дневният период за сформиране на държавното управление на Сърбия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР